søg på mxracing.dk

Lynggaard og Jørgensen kåret som Motocross mestre

dm_motocross_2013_final

Det blev Kasper Lynggaard fra Mors der løb med mesterskabet i MX1 klassen, og Rasmus Krogh Jørgensen fra Varde der tog mesterskabet i MX2 klassen, da finalen i den danske DM Motocross serie blev kørt på Nisseringen i dag. Men det var først efter nogle drabelige kampe, og det bedste motocross løb der er set på dansk grund i nyere tid, at laurbærkransene kunne udeles.

Lynggard mod Larsen kampen

I dagens første MX1 heat udspillede der sig en vanvittig kamp, hvor Kasper Lynggaard kom bedst fra start, men med Næstveds egen Nikolaj Larsen lige efter sig. Efter nogle omgange med tæt kamp gik Nikolaj Larsen fobi Lynggaard, og der gik et jubelbrøl igennem hjemmepublikummet. Det var imidlertid kortvarigt, da Larsen kort efter bremsede motorcyklen i stå, og så var Lynggaard igen i front. Larsen indhentede det tabte igen, men på trods af tæt kørsel og spænding på de sidste omgange var det Lynggaard der tog heatsejren.

I dagens andet MX1 heat var spændingen dalet en smule, fordi det ville blive meget svært for Larsen at vinde over Lynggaard i kampen om mesterskabet. Nikolaj Larsen ville imidlertid gerne vise, at han var i stand til at vinde, og det var præcis hvad han gjorde i det heat. Men da Kasper Lynggaard sluttede som nr. 2, var det samlet set ham, der havde flest point og løb med titlen som Danmarksmester.

Kasper Jensen fra Sønderborg kom små-skadet til Nisseringen, men havde en komfortabel placering som nr. 3 i mesterskabet, og efter sikker kørsel fik han overrakt årets bronzemedalje i MX1.

Krogh Jørgensen forsvarede mesterskabet

Rasmus Krogh Jørgensen var forsvarende MX2 mester fra 2012, og med et fornuftigt point forspring allerede inden finalen, kunne han med sikker kørsel i begge heat forsvare sin titel. Det var præcis hvad han gjorde, og med 3-2 placeringer i de to heat, samt en 2. plads på dagen, genvandt Rasmus Krogh Jørgensen titlen i MX2 klassen.

Mere spænding var der om sølv og bronze medaljerne, som bølgede frem og tilbage imellem Rasmus Lynggaard fra Mors, og Benjamin Strate fra Sakskøbing. I sidste ende var det Rasmus Lynggaard der løb med sølvet og Benjamin Strate der fik bronze.

42 årig fighter

Dagens WileyX Fighterpris gik til den tidligere mester Jesper Kjer Jørgensen, som normalt kører Old Boys, men i dag havde valgt at gøre et kortvarigt comeback i MX1 klassen. En beslutning der var meget populær blandt publikum, og især fordi Jesper i dagens andet heat kom kanon godt fra start, og til publikums store fornøjelse gik kortvarigt i front midt på første omgang. Her nåede han både at hilse på publikum mens han var i luften, og lå længe med blandt de forreste.